מה לעשות עכשיו? גישור או טיפול?

מה לעשות עכשיו? גישור או טיפול?

דבר ראשון, אנו מברכים אתכם שאתם שוקלים לבצע פעולה חיובית של תמיכה עצמית, ולא מזניחים את עצמכם ואת מערכות היחסים שלכם, בין עם ברמה הזוגית ובין אם ברמה הפנימית עם עצמכם. הסיבה היא שמרבית האנשים לצערנו לא שואלים את עצמם האם לגשת לגישור או טיפול.

במאמר קצר זה נסקור מה האפשרויות העומדות בפניכם כשאתם שוקלים להיפרד, לסיים את הקשר, ולהתגרש. בין אם אתם רק משחקים עם הרעיון ובין אם זה כבר עולה בשיחות, ואולי אפילו בריבים, בכל שלב בו אתם נמצאים אנו ממליצים לקחת נשימה עמוקה, לספור עד שלוש, ולקחת החלטה נבונה – לקבל ייעוץ מתאים למצב.

אז, גישור או טיפול?

ובכן, גישור או טיפול? זו שאלה נפוצה כשמבינים שמשהו לא עובד ביחסים. ההבדלים הגדולים הינם –

  • גישור – גשר צריך כאשר יש מרווח ותהום בין שני אנשים. במילים אחרות, בשאלה אם לגשת לגישור או לטיפול הרי שלפי הגדרה גישור נועד לשמש כאמצעי לחיבור בין שני חלקים נפרדים, כלומר אם כבר החלטתם להיפרד, גישור זה המהלך הנכון.
  • טיפול – טיפול נועד לאחות, לחבר, להציף, לפגוש ולנסות לעזור במקומות המאתגרים, כדי לא להגיע למקום בו יש צורך בגישור, לא לאפשר לפצע להפוך לקרע, ולקרע להפוך לפרידה, בטח כאשר יש ילדים מעורבים, אך לא רק ולא בהכרח.

לא נתקעים. לא מוותרים.

בסופו של דבר, התשובה לשאלה גישור או טיפול? לא צריכה להתבסס על ההנחה שמשהו חד משמעי וברור הולך לקרות. במקום, הכינו את עצמכם להפתעות, לשינויים, לשחרור והקלה. אולי תיפרדו, אולי לא, אולי תשנו סטטוס, אף אחד לא יחליט בשבילכם – רק אתם.

ההבדל בין פרידה "עצמאית" לבין ליווי בגישור או בטיפול הוא החופש ממנו נובעת ההחלטה. כאשר הכול פתוח, מאוורר, ללא חסימות וללא תקיעות, אתם לא פועלים מוויתור או מסטרס, לא פועלים ממתח וכאב, אלא פועלים ממקום של הכרה וקבלה. התובנות העולות במפגשי טיפול זוגי וגישור משמעותיות בצורה שקשה לתאר, והן מביאות עימן גם מתנות ליחסים הבאים שלכם, ובעיקר ליחסים שלכם עם עצמכם.

אין תגובות