
גיוס כספים לעמותות – שיווק ומכירות מסוג אחר
כל עמותה נדרשת לכספים על מנת לפעול, נקודה. התנדבות היא בסיס טוב וכל עמותה מתבססת גם על מתנדבים אולם לא די בהם ויש לממן את הפעילות. לשם כך מעסיקה העמותה את מי שמגייס עבורה משאבים. גיוס כספים לעמותות וגיוס משאבים בכלל, מתבסס על האמון בעשייה של העמותה, בדרך שלה ובמטרות שלה.
איך למכור התנדבות?
גיוס כספים לעמותות הוא בעצם מכירה של ההתנדבות, כי התורם מניח את כספו ומקבל בתמורה סוג של סיפוק, הרבה הוקרה אבל בעיקר, יש לתת לו את התחושה שהכסף שלו מתדלק מנוע גדול וחשוב, הן מבחינה חברתית והן מבחינות נוספות. אפשר למכור לו את הרעיון ששילוב כבדי שמיעה, למשל, בחברה, הופך אותם ליצרנים ודוחף את החברה כולה להיות יצרנית יותר. הרעיון הזה מתחבר היטב עם השיקולים האישיים של התורם בכל הנוגע ליצירת כסף, עצמאות כלכלית וקידום יצרנות, שהרי הוא עצמו צבר כסף וכעת הוא יכול לגייס כספים שלו לעמותות.
בעולם העסקי, כמו בכל מקום, רכילות עסיסית מתגלגלת היטב בשיחות סלון ולעתים, גיוס כספים לעמותות יכול להרוויח הרבה מיידע כזה. נכון, יש לזה גון של עסקנות אבל עמותות שמגייסות כספים יודעות שעסקנות היא חלק מן העניין והיא גם אי נעימות ששווה את ההשקעה בה. לכן, טוב יעשו המגייסים אם ידעו להגיע למקורות אישיים של אנשים במעמד גבוה.
חשוב ליצור אצל התורם קשר משמעותי לעשייה של העמותה. ככל שנוצר קשר כזה, יש סיכוי שהתורם יהפוך לקבוע וככזה, יוכל אף לתרום לעמותה ידע ולתת לה הפניות לתורמים אחרים. לשם כך על העמותה לשמור על קשר עם נציגיה בחו"ל ושם הם יכולים להכיר מגייסי כספים לעמותות אחרות ולקבל מהם הפניות טובות.
ברגע שתורם הופך קבוע זה מקנה לו גם סוג של שקט מול עמותות אחרות. ברגע שהוא תורם סכומים קבועים לעמותה מסויימת, הוא יכול בכך לסגור את הדלת בפני מתרימים אחרים ולעשות את זה באלגנטיות ובעדינות. גיוס כספים לעמותות יכול להיבנות גם על הרצון של התורם להשיג קביעות ושקט יחד עם הוקרה קבועה מצד העמותה.