כל מה שרציתם לדעת על חישוב ציון פסיכומטרי

כל מה שרציתם לדעת על חישוב ציון פסיכומטרי

מתכננים להירשם לקורס פסיכומטרי? נמצאים בשיאו של הקורס ומתחילים להתכונן נפשית לבחינה עצמה? במאמר זה תמצאו את כל מה שחשוב לדעת על חישוב ציון פסיכומטרי ומהן המשמעויות של אותו ציון. ובכן, לאחר שתצאו מהבחינה שמחים, מאושרים ורגועים תיאלצו להמתין עד 45 ימים עד שהמרכז הארצי יפרסם את הציונים. בדרך כלל הציונים מתפרסמים לאחר חודש; בתיבת המייל, באתר המרכז הארצי, וגם בדואר רגיל.

חישוב ציון פסיכומטרי – איך זה עובד?

חישוב ציון פסיכומטרי מתבצע:

  • בהשוואה למבחנים מהעבר – אומרים שפעם היה כאן קל יותר. אז אומרים! השוואה נוספת שמתבצעת, היא מול תוצאות של אלו שנבחנו בעבר. ההשוואה מתבצעת באמצעות כלים סטטיסטיים, כך שבסופו של דבר הציון בבחינה הינו יחסי ורק עבור כל נבחן באופן ספציפי אליו. 
  • בהשוואה לנבחנים אחרים – לכל שאלה בפרק מסוים (לדוגמא הפרק הכמותי), יהיה משקל זהה לשאלות האחרות באותו פרק. כאמור, בכל בחינה פסיכומטרית מופיעים 2 פרקים מאותו תחום. כך, מס' התשובות הנכונות של הנבחן בשני הפרקים הללו יהיה יעמוד בהשוואה מול מספר התשובות הנכונות של שאר הנבחנים באותו מועד.
  • ומה לגבי רמת הקושי? – בין מבחנים שונים ובין פרקים שונים בבחינה מסוימת, ייתכנו הבדלים ברמות הקושי. שזה לא ידאיג אתכם – רמת הקושי לא משפיעה על הציון, בזכות הכלים הסטטיסטיים העומדים לרשות המרכז הארצי. המשמעות היא שאם הבחינה קשה באופן יחסי, הציון שיתקבל יהיה גבוה ביחס למבחן קל, עבור אותו מספר טעויות. 

משמעות הציון הפסיכומטרי

חשוב להבין, אין נכשלים בבחינה הפסיכומטרית. משמעותו של חישוב ציון פסיכומטרי תבוא לידי ביטוי בסף הקבלה למוסדות אקדמאיים שונים, המשתנה ממוסד למוסד ומתואר לתואר. בנוסף, ישנה השפעה לציון בפרק האנגלית. הציון בפרק זה משמש בכדי להתאים את התלמיד לקורס האנגלית (או להעניק לו פטור מלא). כעת כשאתם מודעים לכל זה, אתם מוכנים לצאת לדרך. בהתאם למטרה שלכם והתואר שאתם מכוונים אליו, יש להשקיע את מרב המאמצים – זכרו שקורס טוב הוא חשוב על מנת להצליח, אך חשוב לא פחות להשקיע גם מעבר לזמן הלמידה בכיתה.

אין תגובות